Najbolja zaštita od sunca sa Reishi gljivom


Reishi, u drevnoj istočnoj medicini zvan Gljivom besmrtnosti i Lijekom kraljeva, snažan je imunostimulator čiju su tradicionalnu upotrebu u kineskoj medicini u posljednjih dvadesetak godina opravdala i najnovija znanstvena istraživanja.

 

Latinskog naziva Ganoderma lucidum, kineski Ling Zhi – reishi je uistinu nevjerojatan izvor ljekovitih svojstava:

Moćan je imunostimulator. Sadrži polisaharid beta-1,3-D-glukan koji potiče imunološki sustav povećanjem količine makrofaga i T-limfocita – zato se konzumacija preporučuje u slučaju poremećaja imunološkog sustava, uključujući i AIDS.

Učinkovit je i u prevenciji i liječenju raka: jača djelotvornost T-stanica u borbi protiv stanica raka. Beta-glukan u reishiju pomaže imunološkim stanicama da se vežu na tumorske stanice i smanje njohov broj, a karotenoid kantaksantin, u suradnji s beta-glukanima usporava rast tumora.

 

 

Pomaže i u liječenju kardiovaskularnih bolesti, u snižavanju krvnog tlaka i razine kolesterola, zahvaljujući polisaharidima beta-glukana i hetero-beta-glukana te ganoderičnoj kiselini.

Štiti od bolesti srca i moždanog udara – sterolima, ganoderičnom kiselinom, kumarinom, manitolom i polisaharidima.

Izvanredna je pomoć kod alergija: lanostan u reishiju djeluje kao prirodni antihistaminik.

Ono što je manje poznato, a zbog čega smo odabrali upravo reishi kao djelatnu tvar u zaštiti kože od štetnih zračenja i starenja, to je da je reishi fantastičan antioksidans! Zato se u tradicionalnoj kineskoj medicini od davnina koristi za poboljšanje vitalnosti i dugovječnosti organizma. Triterpeni, zatim toliko dragocjeni germanij, polisaharidi, enzim superoksid dismutaza: svi se oni nalaze u reishiju i zajedno su, bez pretjerivanja, istinska antioksidantska bomba.

 

 

SUN&CITY prirodna zaštita od Sunčevih (UVA i UVB) i ostalih štetnih zračenja (IR, HEV zračenje), te od urbanog onečišćenja, namijenjena je koži koja je u gradskim uvjetima tijekom cijele godine izložena stresu, smogu, Suncu, vjetru, zračenjima računala i mobitela.

 

 

Krema je prekrasne teksture, lako razmaziva, idealna kao podloga za šminku, a odabrati možete i BB kremu – obje jednako štite ekstraktima reishija, lišća zelenog čaja, kivija, smilja, primorskog bora, Aloe vere, vitaminom E te uljima avokada, badema i sjemenki grožđa.

Koža ostaje osjetno hidratizirana sve do večeri, moćno zaštićena od fotostarenja i hiperpigmentacija. Reishi se u suradnji s ostalim dragocjenim biljnim ekstraktima bori protiv slobodnih radikala i djeluje preventivno protiv oštećenja kože i nastajanja bora. Probate li je, nećete se htjeti razdvojiti od nje!

 

Blog

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *